Op Campus Woudestein worden de komende jaren 10.000 vierkante meters aan groene daken aangelegd. Dat heeft collegevoorzitter Kristel Baele maandag vast laten leggen in een convenant met de gemeente Rotterdam.

Met de groene daken ter grootte van ongeveer twee voetbalvelden draagt de universiteit bij aan het ‘klimaatbestendig’ maken van de stad. Het zijn niet de eerste groene daken op de campus: het Theilgebouw, de Foodcourt en het lage deel van het Mandevillegebouw hebben al een natuurlijk dak. In totaal ligt er in heel Rotterdam nu 220.000 vierkante meter groen dak.

De volgende gebouwen zullen een groen dak krijgen: Universiteitsbibliotheek (2017), Sandersgebouw (2017), Tinbergengebouw (2019), Van der Gootgebouw (2019), het Erasmusgebouw (2018), het Baylegebouw (2018-2019), twee milieustraten en het nieuwe sportgebouw (2018-2019).

groene-daken_campus_woudestein
Gebouwen die een groen dak krijgen of op termijn gesloopt worden (bruin). Het sportgebouw wordt ook gesloopt; het nieuwe gebouw krijgt een groen dak.

Riool ontlasten

Groene daken houden water langer vast, waardoor het riool wordt ontlast. Daarnaast isoleren ze goed en geven ze de omgeving een groener aanzien en zorgen ze voor een langere levensduur van het dak.

De aanleg van de groene daken vindt plaats tussen 2017 en 2019. Uiteindelijk is het de bedoeling dat álle campusgebouwen van een ‘daktuin’ voorzien worden.