In een goedgevulde sporthal Woudestein hebben de zaalvoetballers van Rotterdamse Studenten (RS) vrijdag de zege laten glippen. Door de 4-4 van GZV Watergras uit Gouda in de dying second wachten de mannen nog altijd op hun eerste overwinning van het seizoen.

RS verweerde zich kranig tegen Watergras, dat maar liefst vijftien punten meer had behaald in de eerste zeven wedstrijden. De Rotterdammers raakten niet van slag door een vroege tegengoal en sloegen vlak voor rust twee keer toe: 2-1.

rs-zaalvoetbal-november-watergras-2
Watergras neemt het doel van RS onder vuur Beeld door: Joshua Kruter

Schwalbe

In de spectaculaire openingsfase van de tweede helft beloonde de scheidsrechter een ogenschijnlijke schwalbe met een penalty voor Watergras, die werd benut. Keeper Alvaro Cassarotti kreeg hierbij geel, waardoor de Rotterdammers enkele minuten met een veldspeler in het doel verder moesten. In die periode viel de 2-3. Jur van der Beek leek daarna RS de overwinning te bezorgen met een klutsgoal en een schitterende counter, maar een knap afstandsschot van Watergras gooide roet in het eten: 4-4.

rs-zaalvoetbal-november-watergras-3
RS scoorde vier keer, maar dat leverde geen overwinning op Beeld door: Joshua Kruter

‘Genaaid’

Trainer Charl Sait vond het gelijkspel ‘onverdiend’. “We hadden deze wedstrijd moeten winnen. Met onze pressing maakten we het de tegenstander echt lastig. Helaas is het weer op details beslist. We maken in de eindfase net de verkeerde keuze of moeten beter communiceren. En bij die penalty worden we volgens mij gewoon genaaid.”

Bedrijfskundestudent Jur van der Beek (21) scoort niet vaak twee keer in een wedstrijd. “Daarom is het lekker dat ik er vandaag twee meepik. Maar we verspelen wéér op het eind de overwinning.”

Door het gelijkspel blijft RS laatste in de Topklasse B. Toch vrezen de Rotterdammers niet voor degradatie. Van der Beek: “Omdat we een nieuwe spelersgroep hebben, rekenden we tot december op weinig punten. En ons spel wordt steeds beter. Het kwartje moet nu alleen nog de goede kant op vallen.”