Erasmus Sport en Excelsior hebben woensdag in Stadion Woudestein een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De overeenkomst is een volgende stap in de inmiddels driejarige samenwerking tussen de partijen.

Volgens Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport, biedt de nauwere samenwerking extra kansen voor studenten van de EUR. Een van de nieuwe speerpunten is het ‘studentikozer’ maken van het stadion. “Sinds dit jaar kent Stadion Woudestein een officiële Erasmustribune. We willen daar een echt studentenvak creëren.”

‘Lachen, gieren, brullen’

De Ruijter denkt aan nieuwe afspraken met Rotterdamse horecagelegenheden, waarbij studenten voordelig kunnen eten voordat ze naar de wedstrijd gaan. “Ook komen er seizoenskaartarrangementen en acties van de catering, zoals het leveren van meters bier en goedkope broodjes worst. Het moet ‘lachen, gieren, brullen’ worden. We richten ons hierbij vooral op internationals, die op zoek zijn naar leuke weekendactiviteiten.”

‘Een echte freak’

Ook wordt er voortaan meer kennis uitgewisseld tussen de universiteit en Excelsior. De Ruijter: “Het is de bedoeling dat studenten straks bij Excelsior hun stage kunnen doen of zelfs afstuderen. En sinds dit seizoen is er ook een studentscout, een echte freak. Als Excelsior zich handhaaft, komen er wellicht nog meer studentscouts. De animo is in ieder geval groot. Studenten willen graag hun wetenschappelijke kennis verbinden met voetbal.”

En daarvan kan Excelsior ook profiteren. Wouter Gudde, commercieel directeur van Excelsior: “Wie weet contracteren we in de winterstop wel een speler die door de studentscout aangedragen is.” Bovendien kan de club door de nauwe samenwerking met Erasmus Sport de zichtbaarheid vergroten. “Studenten zijn potentiële ondernemers én supporters”, zegt Gudde. “Door hen aan ons te binden, zal de club als geheel groeien.”

In de driejarige samenwerking tussen beide partijen stonden al horeca-arrangementen en afspraken over het gebruik van elkaars faciliteiten. “Met dit convenant stoffen we deze afspraken af en breiden we ze uit”, zegt De Ruijter.

Klik hier voor een filmpje over de samenwerking.