Op een waterkoud sportcomplex ‘Het Toepad’ hebben de mannen van Antibarbari zondag twee punten laten liggen. ‘Het vlaggenschip’ kwam tegen SV Charlois niet verder dan een 1-1 gelijkspel en blijft daardoor zevende in de Tweede Klasse D.

De ruim veertig toeschouwers hadden zich verheugd op een spetterende stadsderby, maar daarvan kwam niets terecht. In de oersaaie eerste helft kreeg Antibarbari slechts een paar kansen uit standaardsituaties, terwijl Charlois helemaal geen gevaar stichtte. Het echte spektakel was afkomstig van de fanatieke fans van Antibarbari, die luidruchtig commentaar leverden op de pietluttige dubbelganger van Pierluigi Collina.

antibarbari-charlois-november-voetbal-3
Een inworp van Antibarbari Beeld door: Joshua Kruter

Buitenspel

Na rust was de eerste echte kans voor Charlois, in de 52e minuut, direct raak. Hierbij werd de grensrechter, die voor buitenspel had gevlagd, nadrukkelijk genegeerd door de scheidsrechter. In de 71e minuut kwam Antibarbari op gelijke hoogte door een kiezelharde kopbal van centrale verdediger Will Kiers. Omdat even later een goal van ‘het vlaggenschip’ wel werd afgekeurd vanwege buitenspel eindigde de wedstrijd in 1-1.

antibarbari-charlois-november-voetbal-2
Will Kiers viert zijn doelpunt

Stormram

IBA-student Will Kiers (18) is blij met zijn goal. “Ik ga altijd mee als stormram bij vrije trappen. Deze keer viel de bal perfect op mijn hoofd. Het is jammer dat we achterin een fout maakten, anders hadden we de drie punten hier gehouden.”

Volgens ‘Big Will’ speelden de weersomstandigheden een belangrijke rol. “Man, het was koud. En vanwege het natte veld was het lastiger om de bal te controleren, zodat we vaak de lange bal moesten spelen.”

Na een serie van twee fikse nederlagen (4-0 en 4-1) is Antibarbari volgens Kiers weer aan de beterende hand. “We waren de afgelopen wedstrijden niet topfit en misten onze sleutelspelers. Ik vond ons vandaag alweer rustiger in balbezit. Als we deze stijgende lijn doortrekken, kunnen we in de bovenste helft van de ranglijst eindigen.”