Zoals het een echte ster betaamt, liet hij even op zich wachten. Maar toen Timor Steffens, bekend van het RTL-televisieprogramma Dance Dance Dance, eenmaal binnen was, ging maandagavond het dak eraf. Steffens gaf een hiphopworkshop aan een uitverkochte zaal studenten bij Erasmus Sport.

Dat deze man onder andere met Michael Jackson heeft gewerkt, was niet velen ontgaan want de animo was groot. Om 20.00 uur stonden rond de honderd fans in de danszaal met smart op zijn entree te wachten.

De workshop werd eerst met een warming-up van de hiphoplerares van Erasmus Dance Society geopend. Steffens nam daarna de groep mee op wereldreis en liet nummers en dansstijlen van over de hele wereld horen en zien.

De gekste dansmoves

hiphopdanser-timor-steffens-erasmus-sport-dies-sportweek-2
Beeld door: Joshua Kruter

Amerika werd vertegenwoordigd door Bruno Mars, de billen werden even flink losgeschud door Surinaamse vibes en zélfs Nederlandse muziek kwam aan bod. Steffens liet de gekste dansmoves zien, die de groep uiteraard, na enige verbijstering over wat hij allemaal aan het doen was, ook aangeleerd kreeg.

Tussen het dansen door vertelde Steffens enthousiast over zijn passie. “Bij dansen maakt het niet uit welke huidskleur je hebt, welke gewoontes je kent of welke taal je spreekt. Dansen is een universele taal waarbij alle verschillen tussen mensen vervagen en waar plezier op de maat van de muziek het belangrijkst is. Muziek is iets dat verbroedert”, zei de hiphopdanser. Hiervoor kreeg hij een daverend applaus. Aan het eind vereeuwigde hij de laatste dansroutine van zijn leerlingen op zijn Instagram-account en nam hij nog eventjes tijd voor groepsfoto’s en individuele selfies, ondanks dat hij wel ‘voor middernacht thuis in Amsterdam wilde zijn’.

Dies sportweek

Ter gelegenheid van de dies natalis van de Erasmus Universiteit staat de campus deze week in het teken van bijzondere evenementen. Behalve de hiphopworkshop is er onder andere een middag apenkooien en een 2 uur durende Body Fit Challenge met live muziek te doen. Kijk op de borden op de campus voor meer informatie.