Koning Willem-Alexander bezoekt deze maand de campus van de Erasmus Universiteit. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekend. Hij woont op woensdag 23 november een carrière-evenement bij.

Internationaliseringsorganisatie EP-Nuffic organiseert die dag de vijfde editie van nl4talents. Dat is een carrièredag voor internationale studenten die na hun studie aan een Nederlandse universiteit of hogeschool verbonden willen blijven met Nederland. De bedoeling is dat internationals tijdens het evenement hun kennis, vaardigheden en netwerk kunnen vergroten. Er zijn workshops over presentatie-, sollicitatie- en crowdfundingtechnieken.

De koning zal het plenaire programma in de aula bijwonen en spreken met enkele studenten en alumni over hun ervaringen. Het evenement is bedoeld voor internationals die in het laatste jaar van hun bachelor, master of promotietraject zitten. Studenten die willen deelnemen kunnen zich melden bij het international office van hun instelling om genomineerd te worden.