EFR kreeg de zogeheten Civilitate uit handen van rector Huib Pols op de eerste dag van het academisch jaar. De studievereniging kreeg de onderscheiding vooral voor het naar de campus halen van grootheden uit de wereldpolitiek zoals afgelopen april VN-chef Ban Ki Moon.

Verrast en vereerd

Het was een complete verrassing voor het aanwezige oude en nieuwe EFR-bestuur dat de rector het woord nam voorafgaand aan het introductiepraatje van EFR voor alle eerstejaars economie. “We wisten dat er iets zou gebeuren, maar niet wat”, zegt voorzitter Sebastiaan Frommé, die volgende week officieel de voorzittershamer overneemt van Rik Bross. Na afloop zijn de bestuursleden dan ook blij, vereerd en trots op deze huldiging.

Ban Ki-Moon en Desmond Tutu

Het College van Bestuur roemde, bij monde van de rector, de activiteiten van de EFR en ‘het leggen van contact tussen studenten en de publieke en private sector’. Vooral het bezoek van Ban Ki-Moon naar de campus voor de World Leader Cycle afgelopen april, en komst van Desmond Tutu eind 2014 op uitnodiging van EFR waren voor de Economische faculteit aanleiding om het CvB te verzoeken de Civilitate aan de EFR toe te kennen.

Laatste uitreiking was in 2009

De Civilitate werd voor het laatst uitgereikt in 2009, en ging in het verleden vooral naar Olympische medaillewinnaars die aan de universiteit studeerden en studenten die zich tijdens hun studie hadden ingezet voor de samenleving. Lees hier wie de Civilitate eerder kregen.