Drie studenten van de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) hebben afgezien van een uitwisseling naar een Turkse universiteit. Daarmee gaan er in september helemaal geen ESHCC-studenten meer naar Turkije.

Twee studenten zouden naar de Bilgi Universiteit in Istanbul gaan, een derde was van plan om aan de Koç Universiteit (in een buitenwijk van Istanbul) te gaan studeren. Een van hen gaat nu naar Leicester, een andere naar Praag en de derde student ziet helemaal af van een uitwisseling.

De faculteit heeft na de aanslagen en de coup in Turkije zelf contact opgenomen met de studenten. “We hebben hen niet verboden om op uitwisseling te gaan, die keuze lieten we aan hen. Wij houden ons aan het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en dat is niet negatief”, vertelt Emma Hamilton van International Bachelor Communication and Media (IBCoM). Wel zijn de studenten geholpen bij het vinden van een alternatief.

Informatiepunt

Vanuit de hele Erasmus Universiteit gaan nog ongeveer tien studenten op uitwisseling naar Turkije. Voor vragen daarover kunnen zij terecht bij het International Office, dat een speciaal informatiepunt geopend heeft wegens de situatie in het land. In België hebben alle universiteiten besloten om de uitwisseling op te schorten.