Kiezers op EUR stemden tegen Rotterdamse trend in

Bij het stembureau in de C-hal was het afgelopen woensdag erg rustig. Slechts 351 mensen kwamen hun stem uitbrengen. Ruim twee derde stemde voor het associatieverdrag met Oekraïne.

Beeld: Giorgia Chiesa

Bij het referendum voor of tegen het associatieverdrag met Oekraïne hebben kiezers in de C-hal tegen de landelijke en Rotterdamse trend in gestemd. Dat blijkt uit de definitieve uitslag per stembureau van de gemeente Rotterdam.

In totaal registreerden zich 351 kiezers bij het stembureau op de Erasmus Universiteit. Daarvan bleken 346 mensen in staat een geldige stem uit te  brengen. Twee daarvan kozen ervoor om blanco te stemmen. In totaal waren 234 kiezers voor het verdrag en 110 tegen. Daarmee won het ‘ja-kamp’ met 67,6 procent van de stemmen.

Andersom

(Klik op het pijltje naast EUR om de resultaten op de campus te vergelijken met de Rotterdamse en landelijke uitslag.)

In heel Rotterdam lagen de verhoudingen andersom: daar stemde 63,9 procent van de kiezers juist tegen. De uitslag in Rotterdam zat daarmee dicht bij de landelijke uitslag van 61,1 procent tegenstemmers.

Overigens bleek ook al in typische studentensteden zoals Groningen, Leiden, Wageningen, Nijmegen en Utrecht een meerderheid van de bevolking vóór het associatieverdrag gestemd te hebben.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.