De bereikbaarheid van campus Woudestein zal door werkzaamheden aan de Burgemeester Oudlaan vanaf 11 april bemoeilijkt worden.

Sinds afgelopen najaar zijn er op de ‘s-Gravenweg al meerdere dingen aangepakt, onder andere aan het tramspoor, de fietspaden en de stoep. Een deel van de weg is afgesloten voor auto’s en trams. Daardoor rijdt tram 7 niet verder dan het Oostplein, een van de meest gebruikte lijnen door studenten die in Kralingen en de omliggende wijken wonen.

Alternatieve routes

De hoofdingang van de campus aan de Burgemeester Oudlaan zal bereikbaar blijven voor fietsers, maar dan via een alternatieve route. Automobilisten moeten de Abram van Rijckevorselweg nemen. Aan de andere kant van de campus, bij de ingang van de Kralingse Zoom, blijft de toegang normaal. De universiteitsterreinen blijven bereikbaar voor auto’s via de Thomas Morelaan.

Tot april 2017

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de gemeente Rotterdam en de RET, en zullen naar verwachting in april 2017 worden afgerond. Tramreizigers kunnen lijn 7 weer gebruiken vanaf januari 2017.