De RET begint 4 januari met grote werkzaamheden aan het spoor van tramlijn 7, die bijna een jaar zullen duren. Tijdens de werkzaamheden zal de tramlijn niet tot aan de campus rijden.

Het komende jaar worden de haltes hoger gemaakt en komt er een nieuw spoor. Met deze kleine veranderingen hoopt de RET ervoor te zorgen dat het makkelijker zal worden om met de tram te reizen. Wie normaal gesproken gebruik maakt van tramlijn 7 kan straks rekenen op vervangend vervoer, belooft het vervoersbedrijf. Ook zijn er nog steeds andere tramlijnen,bussen en metro’s die wel in de buurt van de campus stoppen. Na de werkzaamheden wordt de halte Groene Wetering niet meer gebruikt en zal de eindhalte bij de Erasmus Universiteit iets naar het noorden verplaatst worden.

Ook andere werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden worden niet alleen de tramhaltes en het spoor onderhanden genomen, ook de fietspaden, voetpaden, autobaan en riolering krijgen een opknapbeurt. Daarnaast moet de omgeving er groener uit komen te zien. Om dit voor elkaar te krijgen is de gemeente afgelopen maand al begonnen met het herplaatsen van bomen op de Burgemeester Oudlaan.