Het interview met NS-topman Roger van Boxtel in het Algemeen Dagblad is slecht gevallen onder studenten. Een groep studenten plant daarom een demonstratie.

Het idee om studenten buiten de spits te laten reizen is niet nieuw, maar het interview met Roger van Boxtel deed de gemoederen weer hoog oplopen. In het interview liet Van Boxtel weten al gesprekken te hebben met meerdere onderwijsinstellingen om de roosters aan te passen.

Om te laten zien dat studenten het niet eens zijn met zijn ideeën, organiseren een aantal studenten een demonstratie in de vorm van een wedstrijdje NK treinreizen in de spits. Over de precieze datum wordt nog druk gediscussieerd op de Facebookpagina.

De bijbehorende petitie is inmiddels al meer dan 15.000 keer ondertekend.

Kans van slagen

Of het idee van Van Boxtel doorgaat is nog maar de vraag. Het AD kopte op 2 maart dat de NS-topman zijn zin zou krijgen. Hogeschool Utrecht gaat lesgeven tot 19.00 uur en ook de Universiteit Utrecht ging de mogelijkheden bekijken om de lesroosters aan te passen.

Maar de Radboud Universiteit liet al bij monde van Martijn Gerritsen op Voxweb weten de roosters niet aan te passen. “Het klopt dat er overleg is geweest, maar wij hebben weinig manoeuvreerruimte.”

Ook bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de hogeschool van Amsterdam (HvA) hoeft Van Boxtel geen succes te verwachten, zo is te lezen in Folia. “Zeer twijfelachtig”, noemt vicevoorzitter van het CvB Hans Amman van de UvA en de HvA.