“Wat neem jij mee als lunch op je eerste werkdag?”, was de prijsvraag die EM afgelopen week uitschreef. De prijs: het boek Zou jij jezelf aannemen van Freek van Kraaikamp.

28 mensen blijken de sollicitatietips van Van Kraaikamp nodig te hebben, maar er kunnen er maar drie de winnaars zijn. De keuze op de winnaars kwam door hun originele antwoorden en omdat ze volgens Van Kraaikamp een belangrijk aspect van het werkende leven in kaart brachten. “Ik zet in op de mensen die inzien dat het niet alleen om de lunch gaat, maar ook om de collega’s”.

 

Winnaars

Maar wie zijn nou de winnaars? Nou, dat zijn Christiaan van Driel, Lidewij Kruijt en Ming Khan.

Dit zijn de prijswinnende antwoorden:

Christiaan: “Ik zou zelfgebakken appeltaart meenemen. Dat kost weinig geld, dus je maakt extra en zet deze in de kantine. Een klein mailtje, iedereen komt direct langs en maakt kennis.”

Lidewij: “Wat ik op de eerste dag meeneem als lunch? Een appel, een boterham met pindakaas en een mueslireep. En dit allemaal in de hoop dat ik het in de prullenbak kan gooien (behalve de appel want die is om 10.00 uur al op), wanneer ik het restaurant binnenloop van de multinational waar ik zojuist ben aangenomen. En dan koop ik een stuk taart om te vieren dat ik daar werk!”

Ming: Zelfgemaakte sushi en Chinese thee, genoeg voor iedereen! En natuurlijk kauwgom.”