Aantal eerstejaarsstudenten blijft vrijwel gelijk

Er schreven zich dit collegejaar ongeveer net zoveel bachelorstudenten in op de EUR als het afgelopen jaar. Ook landelijk blijven de cijfers ongeveer gelijk.

Misschien kan de opening van de Eurekaweek in de toekomst in een kleiner zaaltje.

De Erasmus Universiteit verwelkomde dit collegejaar 1 procent meer eerstejaarsstudenten dan het jaar daarvoor. Daarmee komt de universiteit net boven het gemiddelde uit. Dat blijkt uit cijfers van de vereniging van universiteiten (VSNU).

Ook het totale aantal nieuwe studenten in Nederland bleef vrijwel gelijk. Dit is vooral te danken aan de internationale studenten, daarvan kwamen er meer naar Nederland dan voorgaande jaren. Het aantal vwo’ers dat doorstroomde naar de universiteit nam juist af.

Tilburg University

De grootste stijger is Tilburg University, daar begonnen dit collegejaar ruim een kwart meer studenten dan afgelopen jaar. Ook de universiteiten van Maastricht en Eindhoven kregen er behoorlijk wat studenten bij, beide groeiden met 8 procent. De grootste verliezers zijn de Amsterdamse universiteiten. De Vrije Universiteit had 12 procent minder aanmeldingen en de Universiteit van Amsterdam 11 procent.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.