Antibarbari Vrouwen 1 heeft dinsdagavond in de eerste ronde van de VoetbalRijnmond Cup een overtuigende overwinning geboekt. In de stromende regen was het studententeam de gehele wedstrijd oppermachtig aan tegenstander Zestienhoven. Het klasseverschil werd al voor rust uitgedrukt in de score (4-0). In de tweede helft voegden ‘De Conjo’s’ hier nog een tweetal doelpunten aan toe: 6-0.

De speelsters van trainer Roderik van Zevenbergen hadden een aantal weken winterstop achter de rug. Genoeg tijd dus om zich voor te bereiden op de eerste ronde van het regionale toernooi om de VoetbalRijnmond Cup. Op een kletsnat veld op complex ‘Het Toepad’ trad de thuisploeg aan tegen de bezoekers uit Overschie.

Overwicht

Van een gebrek aan wedstrijdritme bij Antibarbari viel niets te merken want de thuisploeg opende sterk. Na ruim tien minuten was het spitse Anne Lavooij – bijnaam ‘De sloopkogel’ – die met een mooie vrije trap voor de openingstreffer tekende. Niet veel later zorgde geklungel in de verdediging van Zestienhoven ervoor dat Lavooij opnieuw kon scoren. Met een knal in de bovenhoek zette ze haar team op een 2-0 voorsprong. Antibarbari hield het overwicht en liet de bezoekers niet in de wedstrijd komen. Zestienhoven hielp met een eigen goal ook een handje mee. Vlak voor rust werd de wedstrijd helemaal in het slot gegooid. Met een afstandsschot maakte Lavooij haar zuivere hattrick compleet.

In de tweede helft liet Antibarbari de teugels wat vieren. Zonder al te veel inspanning werd het toch een aantal keren gevaarlijk. Een afstandsschot ging rakelings naast en Lavooij bewees dat ze ook een kans kan missen. Zestienhoven leek rijp voor de sloop, en de thuisploeg maakte hiervan dankbaar gebruik door er 5-0 van te maken. De bezoekers kwamen niet verder dan een aardige vrije trap. In de slotfase voerde Antibarbari de druk nog wat op, hetgeen dankzij een mooi schot in de korte hoek een 6-0 eindstand opleverde.

'Waren extra gedreven vandaag'

Aanvoerster Alexandra van den Heerik – oud-Sociologiestudente aan de EUR – was na afloop zeer te spreken over het feit dat Antibarbari het klasseverschil met de tegenstander (Antibarbari eerste klasse – Zestienhoven vierde klasse) in de score kon uitdrukken. Het is immers nog amper een jaar geleden dat ‘De Conjo’s’ het onderspit moesten delven tegen een soortgelijk vierdeklasse-team. ‘’Als je drie klassen hoger speelt dan mag je er wel vanuit gaan dat je minimaal met 5-0 wint. Na zo’n verlies van vorig jaar hadden we dus iets recht te zetten. We waren daarom extra gedreven vandaag.’’