Het hoogste damesteam van Antibarbari is er niet in geslaagd om door te bekeren in het districtstoernooi voor zaterdag- en zondagamateurs. Op het zeiknatte kunstgrasveld van het schitterende sportcomplex ‘Het Toepad’ (op steenworp afstand van de Erasmus Universiteit) was de tegenstander uit Barendrecht vrijwel de gehele wedstrijd de betere partij. Na een wedstrijd waarin Antibarbari slechts één echt kans wist te creëren, gingen de bezoekers uiteindelijk met een 1-3 overwinning naar huis.

Door het barre weer werden de grasvelden onbespeelbaar , dus weken de twee teams uit naar het kunstgrasveld op ‘Het Toepad’ (in de volksmond ‘Antibarbello’; ongetwijfeld een verwijzing naar de schoonheid van het complex). Ondanks de miezerregen kwamen er toch aardig wat mensen af op deze kraker , hopend op een spektakel.

Onmachtig

De speelsters van het hoogste vrouwenteam van Antibarbari boekten afgelopen zondag in de competitie nog een dikke 5-1 overwinning . Toen de wedstrijd eenmaal begon, verdween dit vertrouwen helaas al snel. De tegenstander was een stuk feller en nam al gauw het initiatief. Na een openingsfase zonder veel kansen, waren het de vrouwen uit Barendrecht die de score openden. Het leek erop dat Antibarbari hierdoor enigszins werd wakker geschud, want het lukte de studentes eindelijk om op de helft van de tegenstander te komen. Met bal. Plotseling was er zelfs een kans (uit een hoekschop), en die werd benut. Er gloorde weer hoop voor de thuisploeg. Totdat een minuut later de behendige spits van Barendrecht de 1-2 maakte. Met een goede schijnbeweging zette zij de Rotterdamse verdediging te kijk, waarna ze beheerst binnenschoot. De speelsters van Antibarbari waren zichtbaar aangeslagen door deze snelle tegentreffer, want het spel werd er niet bepaald beter op. Na een paar kleine kansen voor Barendrecht in het restant van de eerste helft, zochten de dames bij een 1-2 stand de kleedkamers op.

Antibarbari dames klein

In de tweede helft was nagenoeg hetzelfde spelbeeld te zien als voor rust. Antibarbari verdedigde en was niet bij machte om iets te creëren. Barendrecht bleef de bal rustig rondtikken, wachtend op een opening. Die kwam er vaak ook, wat resulteerde in aantal dotten van kansen. De thuisploeg hield nog even stand, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander door een prachtig afstandsschot op een 1-3 voorsprong kwam. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, want de Barendrechters geloofden het wel en Antibarbari was niet in staat om iets terug te doen. De bezoekers leunden achterover en loerden op de counter; er waren dan ook genoeg mogelijkheden op de score uit te bouwen. Toch lukte het ze niet meer en zo bleef de eindstand steken op 1-3.

'Vrouwenelftallen vaak nog het ondergeschoven kindje'

Coach Roderik van Zevenbergen was na afloop onder de indruk van de tegenstander: ‘’Het niveauverschil was duidelijk te zien. Ze zijn individueel allemaal veel verder dan wij. Als je ziet hoe zij de bal aannemen en hoe wij dat doen; daar zit een aantal klassen verschil tussen.‘’

Van Zevenbergen gaf ook nog zijn mening over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. ‘’Bij veel clubs zijn de vrouwenelftallen vaak nog het ondergeschoven kindje. Trainers verdienen bij een herenelftal vaak meer dan bij de vrouwen. Er moeten nog veel stappen gemaakt worden en dat begint bij de verenigingen zelf.” Hij voegde daaraan toe wel blij te zijn met de gang van zaken bij Antibarbari: ‘’Alles wordt in het werk gesteld om ons te laten voetballen. De heren moesten vandaag trainen met drie teams op één veld, omdat wij onze wedstrijd hadden. Dat zie je bij weinig andere clubs.’’