Young@Eur organiseerde deze week een curlingworkshop voor jonge werknemers op de universiteit. Een uur lang kreeg de groep les in de basistechnieken van het curlen op de schaatsbaan.

De eerste minuten staat iedereen nog te wiebelen op het ijs maar al snel gaat dit stukken beter. De workshop begint met het oefenen van de push off, het wegduwen van de curlingsteen. Er wordt begonnen met het wegduwen van twee stenen tegelijk om te oefenen met de balans.

curling workshop young at eur schaatsbaan (16)

Balans is het belangrijkst

Volgens de instructeur, die zelf eigenlijk ijshockeyer is, draait het allemaal om de balans bij de push off. “Zolang je recht blijft gaan kun je de steen beter sturen, balans is dan ook heel belangrijk.” Nadat de deelnemers genoeg geoefend hebben met het wegduwen van de stenen is het tijd voor een wedstrijd. Op twee verschillende velden nemen de deelnemers het tegen elkaar op, uiteindelijk wordt de eerste prijs verdeeld over twee van de teams.

Young@EUR

Young@EUR, het jongerennetwerk van de universiteit, organiseert regelmatig evenementen zoals borrels en workshops. Volgens Bruce Kung, een van de deelnemers die werkt bij RSM is dit een goede manier om meer jonge medewerkers te leren kennen. “Ik vind het leuk om aan dit soort activiteiten mee te doen, op deze manier leer je meer mensen van andere faculteiten kennen. Buiten deze activiteiten om spreek je eigenlijk vooral veel mensen die op jou faculteit werken.”