Om hun 350-jarig bestaan te vieren bezocht het Korps Mariniers vanmiddag de Erasmus Universiteit. De opening vond plaats bij de vijver voor het Erasmus Paviljoen en trok behoorlijk wat bekijks.

De mariniers waren vanuit Doorn naar Rotterdam gekomen en bevonden zich sinds het begin van de ochtend al op het terrein van de EUR. Met (ongeladen) wapens patrouilleerden ze over het terrein, wachtend op het moment dat ze in actie mochten komen.

Demo Mariniers op Woudestein 1115-013
Beeld door: Levien Willemse

Sinterklaas

Toen de opening dan eindelijk begon kwamen twee mariniers naar beneden geabseild vanaf het Tinbergengebouw. Heel soepel ging dit niet, door de rook bleef er een rode vlek op de muur van het gebouw achter. Uiteindelijk wisten ze veilig de grond te bereiken. Twee gepantserde wagens met mariniers kwamen aangereden om Sinterklaas te bevrijden. Hierna moest de Unit Interventie Mariniers ook nog aan het werk. Na een vuurgevecht konden ze Sinterklaas in veiligheid brengen, ook zijn staf en mijter konden gered worden. Toen dit voorbij was speelde het muziekkorps nog een klein deuntje en kon het symposium beginnen.

De zwanen in de vijver leken niet erg onder de indruk van het hele spektakel, en ook een deel van het publiek droop af. Heel spectaculair was het dan ook niet maar leuk was het wel.