Sinterklaas is sinds twee weken in het land, en afgelopen zaterdag bracht hij ook een bezoekje aan de Erasmus Universiteit, voor kinderen van 4 tot 9 jaar oud. Ongeveer 250 kinderen kwamen samen met hun ouders de Sint verwelkomen in het Auditorium.

De drums waren zaterdagochtend al vanaf metrostation Kralingse Zoom duidelijk hoorbaar. Een sambaband heette de bezoekers welkom. De kinderen en hun ouders kregen eerst pepernoten, speculaas en andere lekkernijen in de Cum Laude waarna het feest zich op instructie van de vrolijke Pieten verplaatste naar het Auditorium.

Daar traden de acrobaten Dunne Deur en Knuppo op, terwijl de kinderen vanaf de treden op het podium toekeken en vaak meededen. Springend en lachend hielpen ze Knuppo Dunne Deur in de maling te nemen. Niet alleen het optreden was bijzonder: het Auditorium zelf maakte ook een grote indruk op sommige kinderen, en bij sommigen sloeg de fantasie op hol: in het gangpad naar het podium zagen ze een glijbaan en al die rijen met stoelen leken net een labyrint voor iedereen die te klein was, om over de rugleuningen heen te kunnen kijken.

Te hard gereden

Toen Sinterklaas aankwam, kreeg hij een heleboel tekeningen aangeboden en werd hij al snel omringd door kinderen die honderduit vroegen. “Als Piet door de schoorsteen gaat, hoe krijgt hij zijn pak zo snel schoon en zijn gezicht niet?” vroeg een jongen zich af. “Sinterklaas, is het waar dat u een keer te hard reed?” was de vraag van een meisje dat zich een dergelijke reportage op tv herinnerde. “Dat was een spoedgeval”, legde Sint lachend uit, “het ging om een cadeautje dat erg snel geleverd moest worden.”

Tot slot werden de lang verwachte cadeautjes uitgedeeld. Sommige kinderen waren er erg blij mee, zoals de vierjarige Lianne die een knutselkoffer gekregen had. Het blonde meisje met gevlochten haar wilde per se in een roze prinsessenjurk en niet in een pietenpak naar het feest volgens haar moeder. Nasira, een negenjarig meisje, had helaas een ander spelletje gekregen dan datgene waar ze op gehoopt had, maar toch was ze er blij mee.

Blauwe pluche olifant

Zo ging iedereen met een lach naar huis. Ook Lucas, drieënhalf jaar oud, ging weg met de blauwe pluche olifant in zijn hand, een surprise van Sint voor alle aanwezige kinderen. Wat hij verder gekregen had? “Snoepjes”, antwoordde hij vrolijk en toverde wat spekjes uit zijn broekzak. Daar was hij erg blij mee.