Normaalgesproken kom je als student alleen in het E-gebouw als je je ERNA-wachtwoord vergeten bent of als blijkt dat je collegegeld twee keer is afgeschreven. Volgende week valt er meer te beleven, want maandag maakt het nummertjesapparaat plaats voor een draaitafel. Geïnspireerd op het studentenkamerfestival ‘Stukafest’, kun je al dwalend door het gebouw genieten van verschillende voorstellingen en optredens.

Op het festival ‘Room Service’ ga je een avond vol dans, zang, poëzie en theater tegemoet. Op het programma staan onder meer singer-songwriter Frank Rensen, jazz-zangeres Anna Bernard, dichteres Annemarijn Tamminga, de salsadansers van de Erasmus Dance Society en een theatervoorstelling van Wild(E). In de pauzes draait een DJ zijn plaatjes.

De Rotterdamse singer-songwriter Frank Rensen leeft sinds 2012 grotendeels van zijn gitaar. Na jaren in Nederlandse en Belgische kroegen gespeeld te hebben, brengt hij binnenkort zijn eerste EP uit. In het repetoire van Frank hoor je de muziek van zijn grote helden James Taylor, Jim Croce en Neil Young terug.

Voor de liefhebbers van lieve, maar toch ook rauwe, muziek is Anna Bernard maandagavond niet te missen. Haar muziek kent vele gezichten, want in de liedjes van deze jazz-zangeres vloeien persoonlijke grooves, geluiden en ideeën samen met invloeden uit de R&B-, pop- en soulmuziek.

Laat je verrassen door de Groningse Annemarijn Tamminga. Deze eerstejaarsstudente zal haar publiek vermaken met een flinke portie poëzie.

De Erasmus Dance Society laat studenten al 25 jaar lang dansen. Naast het aanbieden van salsa-, latin- en ballroomlessen, organiseert de vereniging ook wedstrijden en voorstellingen. In de kamer van ESD is het maandagavond oppassen geblazen, want hier gaan de voetjes van de vloer.

Wild(E) is de internationale theatergroep van de EUR, en werd aan het begin van dit jaar opgezet door een aantal masterstudenten. Sindsdien brengen ze mensen met een passie voor theater samen, en treden ze zo nu en dan op. Op ‘Room Service’ brengt de groep een Engelstalige improvisatieshow.

 

Het gratis festival vindt plaats op maandag 30 november in het E-gebouw op campus Woudestein. De deuren gaan open om 19:30 uur, het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur. De voertaal is Engels.

Aanmelden kan hier.

Het festival wordt georganiseerd door SG Erasmus in samenwerking met de deelnemende artiesten.