Onderzoekers van de Erasmus School of History, Culture and Communication presenteren aanstaande donderdag een 200 pagina’s tellende glossy over de handlanger van Sinterklaas.

coverPiet
De cover van de glossy ‘Piet’.

Onder andere Jiska Engelbert, Jacco van Sterkenburg, Isabel Awad en Alex van Stipriaan schreven mee aan de glossy, waarin ook veel Bekende Nederlanders aan het woord komen. Daarbij gaat het voornamelijk over mensen die zich vaker mengen in het Zwarte-Pietendebat, zoals Charly Luske, Howard Komproe, Sunny Bergman en Jörgen Raymann. Alex van Stipriaan schreef een historisch overzicht van het Sinterklaasfeest, dat begint in de vierde eeuw na Christus.

Het magazine wordt donderdag gepresenteerd tijdens een discussieavond over Piet in het Erasmus Paviljoen. Vanaf 20 november is het blad ook in de winkel te verkrijgen. Hieronder is een sneak preview van het blad te downloaden.