Maandag om 18.00 uur organiseren studenten een vreedzame bijeenkomst op Erasmus Plaza. Kaarsen, bloemen, kaartjes en vlaggen zijn welkom. Ook zal er een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op de facebookpagina. Om 12.00 werd er al een minuut stilte gehouden in verband met de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs. Volgens het College van Bestuur waren er op het moment van de aanslag studenten en medewerkers in de Franse hoofdstad, maar voorzover na te gaan behoorde niemand daarvan tot de slachtoffers.

“Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers, hun naasten en het gehele Franse volk. Juist nu is solidariteit belangrijk. We moeten ons als universitaire gemeenschap actief blijven inzetten in het maatschappelijke debat om mensen en meningen met elkaar te verbinden en verdere verharding te voorkomen”, schrijft collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr.