Fitness verandert je lichaamssamenstelling, je krijgt meer spieren en minder vet. Je lichaam heeft meer energie nodig waardoor je stofwisseling sneller wordt en je uiteindelijk je vetreserves aanspreekt. Met andere woorden: ‘Je wordt er strak, slank en gespierd van. Wie wil dat nou niet?

 

Sport diesweek fitness (1)

In de Dies Natalis Sportweek kun je een heleboel verschillende sporten uitchecken. Vandaag/woensdag was dat fitness. De hele dag was het fitnesscentrum vrij toegankelijk voor iedereen met of zonder sportkaart.

‘Gelukkig hebben we over aanloop niet te klagen’, vertelt Martin Giljamse, coördinator van het Erasmus Sport Fitnescentrum. ‘Maar er is nog plek voor meer. We zitten maar zelden echt vol. En je hoeft bijna nooit op een toestel te wachten. Als je het vooraf toch even zeker wilt weten, kun je online de bezettingsgraad bekijken. Wij houden dat heel nauwkeurig bij. Nu nog gewoon door ze te tellen, maar in de toekomst gaan we dat allemaal geautomatiseerd doen.