Sportdies: Heb jij al een sixpack?

Woensdag: voor iedereen gratis toegang tot het fitnesscentrum van Erasmus Sport

Beeld: Sanne van der Most

Fitness verandert je lichaamssamenstelling, je krijgt meer spieren en minder vet. Je lichaam heeft meer energie nodig waardoor je stofwisseling sneller wordt en je uiteindelijk je vetreserves aanspreekt. Met andere woorden: ‘Je wordt er strak, slank en gespierd van. Wie wil dat nou niet?

 

In de Dies Natalis Sportweek kun je een heleboel verschillende sporten uitchecken. Vandaag/woensdag was dat fitness. De hele dag was het fitnesscentrum vrij toegankelijk voor iedereen met of zonder sportkaart.

‘Gelukkig hebben we over aanloop niet te klagen’, vertelt Martin Giljamse, coördinator van het Erasmus Sport Fitnescentrum. ‘Maar er is nog plek voor meer. We zitten maar zelden echt vol. En je hoeft bijna nooit op een toestel te wachten. Als je het vooraf toch even zeker wilt weten, kun je online de bezettingsgraad bekijken. Wij houden dat heel nauwkeurig bij. Nu nog gewoon door ze te tellen, maar in de toekomst gaan we dat allemaal geautomatiseerd doen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.