Iedereen deed het vroeger wel eens tijdens gymnastiek, maar serieus wordt het meestal niet genomen. In Nederland wordt er nog een beetje lacherig gedaan over het ‘spelletje’ trefbal. Dodgeballer Robin Kuroda wil daar graag verandering in brengen en daarom organiseerde hij dinsdagavond een clinic tijdens de Diesweek van Erasmus Sport.

Twaalf studenten deden aan de clinic mee, onder hen enkele Nederlandse maar vooral buitenlandse studenten. Want waar het in Nederland nog vaak als een spelletje wordt gezien , daar zijn ze in het buitenland al veel verder. Grote competities, kampioenschappen en zelfs EK’s en WK’s worden er georganiseerd.

Na een korte introductie werd er begonnen aan de zeer intensieve training. En dat is niet zomaar een zachte bal naar elkaars hoofd gooien zoals vroeger, maar tactiek, samenspel en conditie. Kuroda hoopt ook in Rotterdam trefbal naar een hoger niveau te tillen. In Tilburg bijvoorbeeld loopt het al heel aardig: daar is inmiddels een complete competitie opgezet.