De Keuzegids 2016 voor de universitaire opleidingen is weer uit. De Erasmus Universiteit wist vier nummer 1-posities in de Keuzegids Universiteiten 2016 binnen te halen, namelijk met de bacheloropleidingen Geneeskunde, Geschiedenis, Wijsbegeerte en Pedagogische Wetenschappen.

De opleiding Pedagogische wetenschappen staat daarbij niet echt op eenzame hoogte. De Rotterdamse pedagogen moeten de plek delen met de opleidingen van de Radboud Universiteit te Nijmegen en de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Winnaars en verliezers

De opleidingen Criminologie, Sociologie, Fiscale economie en International communication & media staan op nummer twee. Bestuurskunde, International business administration, Psychologie en Cultuurwetenschappen weten een nummer 3-positie binnen te slepen.

University College (EUC) doet niet mee met de feestvierders. De opleiding heeft de laagste beoordeling van de University Colleges in den lande. De opleiding scoorde lager dan gemiddeld op inhoud en docenten. De informatievoorziening kreeg een dikke onvoldoende.

De beoordeling van de Keuzegids is gebaseerd op de resultaten van de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE). In de vragenlijst beantwoorden studenten allerhande vragen over de inhoud van de opleiding, studielast, facilteiteiten en wetenschappelijke vorming.