Verschil ouderbijdrages groot bij eerstejaarsstudenten

Sommige studenten kunnen net dat ene extraatje kopen met de ouderbijdrage, de ander krijgt een bijdrage dat meer is dan het minimumsalaris. EM vroeg aan eerstejaars hoeveel hun ouders bijdragen aan hun studententijd.

Beeld: Unit 20

Bijna 20 procent van de studenten die meededen aan het EM-onderzoek kregen geen financiële steun van hun ouders. De reden waarom de ouders niets bijdroegen was meestal niet uit onwil, maar simpelweg omdat het financieel niet haalbaar voor ze is.

Bijna de helft van de studenten krijgt maandelijks 1 tot 100 euro toegestopt van pa en ma. Één student heeft geluk, hij of zij krijgt maandelijks 1951 euro per maand op de bankrekening bijgeschreven.

Lees het volledige onderzoek naar de financiële situatie van eerstejaars in het nieuwe tijdperk van het leenstelsel in EM.

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »