Het evenement Erasmus Recruitment Days (ERD) heeft sinds enkele weken een online broer: het Erasmus Recruitment Platform (ERP). Op het platform kunnen studenten onder andere terecht voor vacatures, inhousedagen en sollicitatietips.

Tijdens de ERD kunnen studenten tien dagen lang kennismaken met potentiële werkgevers, trainingen volgen en (leren) netwerken. Maar met je carrière ben je natuurlijk regelmatiger bezig dan die tien dagen. Daarom lanceerden studieverenigingen STAR en EFR het Erasmus Recruitment Platform. Op het platform kun je alles vinden met betrekking tot de arbeidsmarkt, vertelt Economiestudent Mike Hooymans. “Zo geven we op het platform ook tips hoe je bijvoorbeeld een motivatiebrief moet schrijven en kunnen organisaties die meedoen met de ERD zich op het platform voorstellen.”

ERP
Screenshot uit introductiefilmpje van Erasmus Recruitment Days en Erasmus Recruitment Platform.

Dat slaat aan. “Ruim 300 studenten hebben al toegang tot het platform, terwijl we het nieuws over de lancering alleen via sociale media en de studieverenigingen hadden verspreid.”

Studenten die liever vandaag dan morgen starten met de voorbereiding van hun carrière kunnen zich aanmelden voor het platform via de website. Vanaf november gaat de inschrijving open voor de ERD. Deelnemers van de ERD worden automatisch aangemeld voor het platform.