Studenten die vluchtelingen in het sportcentrum wilden helpen, konden zich maandag aanmelden bij de mobiele servicebalie van het sportcentrum in het C-gebouw. Veel animo was er niet.

Nadat afgelopen week bekend werd dat er vluchtelingen zouden verblijven in het sportcentrum, kreeg Erasmus Sport van heinde en verre hulp aangeboden. Verschillende studentenverenigingen haalden een overweldigende hoeveelheid kleding en speelgoed op.

Studenten, medewerkers en alumni bleven ook dit weekend hun hulp aanbieden. Om al deze aanbiedingen te inventariseren, besloot het sportcentrum daarom vandaag een mobiele servicebalie in te richten in het C-gebouw. Drukbezocht werd de balie niet. Dat kan ook omdat het voor de baliemedewerkers ook niet duidelijk was dat studentvrijwilligers zich hier konden aanmelden.

Bij de servicebalie konden studenten ook nog een sportkaart kopen, maar dat liep ook al niet zo lekker, vertelt balieservicemedewerker Ali Janinullah. “Vandaag zijn er pas drie mensen langs geweest, terwijl we normaal ongeveer 200 sportkaarten in de week verkopen rond deze tijd.”

De verkoop van sportkaarten zou eigenlijk tot 27 september duren. De deadline is nu verschoven naar 10 oktober.