Komende zaterdag 19 september komt Rotterdam nog één keer in zomerse sferen wanneer de organisatie van ‘Wat als het Leven’ in Rotown het feest ‘Wat als het leven een R&B-clip was’?

Nou wat dan? Dan staan we uren voor de spiegel voor de beste outfit en schuren we de hele avond op R&B, zoals in de clip ‘Hot in Here’ van Nelly. En dat allemaal overgoten met een tropisch sausje dit keer. “Het feest heeft een Peter André-achtige stijl met kokosmatten, bloemenkransen en veel zomerse muziek”, laat organisator Chris desgevraagd weten. “Vorige maand draaiden we in Utrecht elk uur het nummer ‘Mysterious Girl’ van Peter André en wie daar het mooist op danst, krijgt een breezer ananas. Je zou denken dat mensen dat na een paar uur wel gehad hebben, maar van Peter krijgen ze blijkbaar nooit genoeg.“

De dresscode voor het feest is dan ook tropical met bikini’s, bloemenkransen, Hawaïshirts en lange zwembroeken. “Het is een hiphopfeest met een knipoog. Soms komen er serieuze hiphopliefhebbers naar onze feesten die muziek van Drake verwachten; staan ze daar tussen de luipaardpyjama’s en de leden van TLC. Het maakt de eerste minuten misschien wat awkward, maar uiteindelijk gaat iedereen los!”

Serieuze technoliefhebber? Ga vrijdag 18 september naar Dave Clark in Toffler. In Bird kun je vrijdag genieten van de afrobeats van Philou Louzolo en er is een prachtige expositie in de Kunsthal van bekende kunstenaar Keith Haring genaamd ‘The Political Line.’