Al 120 studenten hebben zich aangemeld als vrijwilliger bij de opvang van vluchtelingen in het sportgebouw. Dat laat Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport, donderdagavond weten.

De Erasmus Universiteit verwelkomt donderdagavond naar alle waarschijnlijkheid 250 vluchtelingen in het sportgebouw. Het sportgebouw werd eind van de middag in korte tijd ontruimd om de opvang te kunnen regelen. De voorbereidingen door het Rode Kruis en het Leger des Heils zijn in volle gang. Ook studenten willen massaal helpen.

‘De hele gemeenschap werkt mee’

20150917094454
Bonny van Rooijen

De Ruijter gaf eerder op de avond een rondleiding aan de aanwezige pers. “In het licht van wat deze mensen hebben meegemaakt is het nadeel voor studenten niet zo groot. Dan maar twee keer minder trainen.” Hele sportteams hebben zich aangemeld om te helpen. “De hele gemeenschap werkt mee.”

Bedrijfskundestudent Bonny van Rooijen wilde vanavond gaan turnen in het sportcentrum toen het brandalarm afging voor de ontruiming. Hij ging snel terug naar huis voor een paar werkschoenen en handschoenen. “Ik heb geen geld om te doneren, maar ben sterk en gezond en kan wel helpen vanavond.”

Studenten worden vanavond nog niet ingezet

Die vrijwilligers worden vanavond nog niet ingezet. Waarschijnlijk helpen ze morgen bij de recreatieactiviteiten. Ondertussen vragen nog veel meer studenten wat ze kunnen betekenen bij de opvang. Daarover is nog weinig duidelijk. Waarschijnlijk maakt de gemeente op zijn vroegst morgen een telefoonnummer bekend waar mensen zich kunnen aanmelden om een helpende hand te bieden.