‘EUR vangt donderdagavond vluchtelingen op in sportgebouw’

Het zou gaan om 250 vluchtelingen

De sporthal waar de vluchtelingen vermoedelijk worden opgevangen. Beeld: Jolene Meijerink

Vanaf donderdagavond worden er 250 vluchtelingen tijdelijk opgevangen in het sportgebouw van de Erasmus Universiteit opgevangen. Dat meldt collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr zojuist op twitter.

Het zou gaan om een periode van 72 uur. Donderdagmiddag komt het calamiteitenteam van de universiteit bij elkaar om hierover te praten.

Een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb zegt dat er nog geen vluchtelingen op weg zijn naar de campus. “Als er vluchtelingen in Rotterdam worden opgevangen, zal dat in de sporthal gebeuren. Maar op dit moment is het nog niet zeker wanneer, en zelfs of er vluchtelingen naar Rotterdam komen.”

 

Deel dit artikel