Vanaf donderdagavond worden er 250 vluchtelingen tijdelijk opgevangen in het sportgebouw van de Erasmus Universiteit opgevangen. Dat meldt collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr zojuist op twitter.

Het zou gaan om een periode van 72 uur. Donderdagmiddag komt het calamiteitenteam van de universiteit bij elkaar om hierover te praten.

Een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb zegt dat er nog geen vluchtelingen op weg zijn naar de campus. “Als er vluchtelingen in Rotterdam worden opgevangen, zal dat in de sporthal gebeuren. Maar op dit moment is het nog niet zeker wanneer, en zelfs of er vluchtelingen naar Rotterdam komen.”

 

https://twitter.com/PVdMM/status/644503586190307328

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies, daarom kan je de ingesloten media hier niet zien. Ga alsnog akkoord om de media binnen EM te kunnen zien. Lees meer op onze privacy pagina.