Studenten die tijdens de Eurekaweek jarig zijn en de magische leeftijd van 18 bereiken, mogen nog tijdens de week hun oranje polsband inruilen voor een groene. En daarop mag letterlijk geproost worden!

“Op maandag waren er al studenten die na twaalf uur ’s nachts 18 werden en op dinsdag zijn er drie Eurekaweekgangers langs geweest.” vertelt crewlid Rachel Ligtvoet die de hele week bij het Servicepoint vragen beantwoord. “Ze komen dan heel blij aan om het te vertellen. Wij feliciteren ze uiteraard eerst en passen dan de gegevens op het bandje aan in het systeem. Meestal gaan ze daarna richting de bar om een rondje te geven.”

Stiekem meegedronken
Aankomend IBCoM-student Nathalie is op woensdag – de eerste zonnige dag van de week – ook nog eens jarig, maar had geen idee dat ze haar polsbandje mocht omruilen: “Ik dacht, ik laat mijn ID zien als ik iets wil drinken, maar nu ik dit weet ga ik ‘m zeker omruilen. Sja, als het mag waarom niet?” Bier heeft Nathalie deze week wél op. “Gisteren tijdens de biercantus heb ik stiekem wel meegedronken” geeft ze schoorvoetend toe. Erasmus Magazine wenst alle jarigen in ieder geval een fijne verjaardag toe.