De Erasmus Universiteit wordt deze zomer door vier studenten vertegenwoordigd op de Universiade in Zuid-Korea. De Universiade is het grootste sportevenement voor studenten ter wereld, met zo’n 9.000 deelnemers uit 170 landen.

De vier Rotterdamse studenten maken tijdens de Universiade deel uit van de Nederlandse ploeg. Het gaat onder andere om drie roeiers van ARSR Skadi: Reinier Spillenaar Bilgen, Jasper Tissen en David Fox. Zij wonnen in april nog de Varsity voor Skadi.

De 23-jarige geneeskundestudent Spillenaar Bilgen zal het koningsnummer roeien, de Heren 8, samen met studenten van andere Nederlandse universiteiten. Tissen (22, Finance & Investment) en Fox (21, Economie en Bedrijfskunde) roeien de Heren 4 zonder stuur. Zij worden gecoacht door RSM-docent Otto Koppius.

De vierde EUR-student is Douwe Amels, hoogspringer. Amels is 23 jaar en studeert Rechtsgeleerdheid. Hij werd al eens de beste hoogspringer van Europa onder de 23 jaar. Het record van Amels staat op 2,28 meter, één centimeter onder de Olympische limiet voor 2016. Het toernooi is voor Amels dan ook een kans om zich te kwalificeren voor Rio de Janeiro.

De Universiade is van 3 juli tot en met 14 juli in de Zuid-Koreaanse stad Gwangju. ES