De dames van voetbalvereniging Antibarbari promoveerden afgelopen zondag naar de eerste klasse dankzij een 3-0 zege op Westlandia. Een eigen doelpunt van Westlandia gooide de wedstrijd definitief in het slot. Speelster Annette van Vaalen blikt terug.

“We zijn met een aantal supporters in een bus afgereisd naar Naaldwijk”, vertelt Annette over de fraaie overwinning. “In de eerste wedstrijd van de tweeluik was het 1-1 geworden, dus we waren dit keer heel gebrand op de overwinning. Maar zoals altijd begonnen we een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd, pas na een minuut of vijf gingen we ballen.” Vanaf dat moment staat Westlandia onder druk. “We waren veel meer op hun helft dan zij op de onze”, analyseert Annette.

Pas in de 36e minuut wordt het overwicht omgezet in een voorsprong. “Ik verstuurde een pass op onze spits Anne, die maakt een actie en geeft een steekpass op Nikki. Zij schoof hem langs de keeper.” Het eigen doelpunt valt vlak na rust. Het begint met een vrije trap die genomen wordt door Antibarbari-speelster Alex. “Een tegenstander kreeg hem op haar hoofd en die bal vloog prachtig het doel in.” Volgens Annette was de goal het mooiste doelpunt van de middag. Dan is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Concentratieverlies

Dat gaat ook in de koppies zitten bij de Dames 1, en dus verslapt tegen het einde van de wedstrijd de concentratie. “Kregen we toch nog een kleine tegenaanval om de oren. Maar gelukkig viel er in de blessuretijd nog een derde doelpunt voor ons”, stelt Annette tevreden vast. “En dan is het toch jammer dat je uit speelt en niet gelijk kan feestvieren in de kantine. We hebben al wel onze speciale shirtjes aangetrokken, en in de bus terug hebben we onze trouwste supporters alvast getrakteerd op een paar biertjes. Toen was het feest al wel begonnen.” Terug bij Antibarbari werd er gegeten, gedanst en gedronken.

Verre reizen

Volgend jaar komt de ploeg dus een klasse hoger uit, en dat vergt wat aanpassingen. “Er zijn twee landelijke eerste klasses, noord en zuid. Wij vallen net onder noord. Dat betekent dat we onder andere naar Oldenzaal moeten”, zegt Annette. “We zijn nu al bezig met het werven van versterkingen. Dat moeten wel altijd voetbalsters met een studentenachtergrond zijn, dus dat is extra lastig. Ook is onze trainer bezig met een sponsor, zodat we volgend seizoen beter spullen hebben. Dan zie je er toch wat professioneler uit in zo’n hogere klasse.” ES