Kleurrijke kraampjes staan opgesteld in de C-hal voor de officiële opening van Erasmus Language Sharing (ELS). Het studenteninitiatief biedt op dit moment zes taalprogramma’s: Nederlands, Spaans, Duits, Italiaans, Frans en Arabisch.

Enthousiaste student-docenten, of ‘coaches’ zoals ze door ELS genoemd worden, begroetten nieuwsgierige passanten vanachter hun stands. Om het culturele aspect van de ELS-klassen te benadrukken, heeft cateraar Vitam een aantal proeverijen voorbereid. Judith Stein (24), ELS-coach voor Duits, haalt haar inspiratie uit de cultuur van het land om een taal te doceren: “Ik spreek in de klas Duits als ik bijvoorbeeld over mijn verjaardag of over Kerst vertel”, legt ze uit.

De markt is vooral bedoeld om meer naamsbekendheid aan ELS te geven, legt een van de oprichters Florine Groenen (21) uit. Dat lijkt te werken: verschullende studenten worden gelokt met live muziek, de kleurige kraapjes en de hapjes.

Desislava Breycheva (20) wordt ook verleid door de ‘chille’ muziek. “Ik zou graag Portugees leren, maar dat heeft ELS nog niet.” Wel kan ze zich al opgeven voor een gratis eerste les. “Ze zeggen dat er volgend collegejaar wel Portugees gegeven wordt”, zegt ze. ELS hoopt  Portugees en Chinees aan het repertoire toe te voegen, bevestigt Florine.

“Ik kende ELS nog helemaal niet”, zegt Karim El Mouttaki (19), terwijl hij staat te wachten om met een Arabische coach te praten. “Het Taal- en Trainingscentrum biedt dit semester geen Arabisch, dus ik ben heel geinteresseerd. Ik wil graag terug naar mijn roots.” HK