Het eerste van Zaalvoetbal Vereniging Rotterdamse Studenten (RS) dwong afgelopen woensdag promotie naar de Eerste Divisie af. Vorig jaar lukte dat ook al, maar bleef de ploeg nog een jaartje in de Topklasse spelen. Promoveert RS 1 ditmaal wel?

Het gros van de spelers studeert dan weliswaar niet (meer) aan de EUR, maar het eerste van RS maakt geweldige reclame voor de universiteit. De afgelopen vier jaar werden de zaalvoetballers al kampioen, dit jaar won de ploeg ten koste van FC Westland uit Naaldwijk de nacompetitie. Gaat RS 1 in tegenstelling tot vorig jaar wel promoveren naar de op één na hoogste Nederlandse zaalvoetbaldivisie? EM vroeg het Felix Verhaar (student aan de Hogeschool Rotterdam), eerste elftalspeler en voorzitter van RS Zaalvoetbal.

Er lijkt maar geen einde te komen aan jullie topprestaties. Verbaast het je dat het jullie dit jaar weer gelukt is om promotie af te dwingen?

“In het begin van het seizoen was het even wennen, vooral omdat mijn broer Thomas naar Sparta vertrok. Toen we zijn passeeracties en doelpunten kwijtraakten moesten we anders gaan spelen, maar met de komst van vier nieuwe spelers kregen we een sterke en bredere selectie. Vooral in de tweede seizoenshelft, toen we maar één keer verloren (omdat meer dan de helft van de spelers op trainingskamp was met hun veldvoetbalclub), liep het als een trein.”

Vorig jaar hebben jullie besloten niet te promoveren. Gaan we jullie volgend seizoen wel in de Eerste Divisie zien?

“Ja, we hebben de knoop doorgehakt: komend seizoen gaan we wel promoveren. Aangezien we tijdens deze nacompetitie al hebben laten zien dat we goed meekunnen met ploegen uit de Eerste Divisie, acht ik ons kwalitatief sterk genoeg om het een niveau hoger te proberen. Daarnaast heeft de universiteit al toegezegd ons zowel financieel als organisatorisch te zullen steunen, waar we uiteraard erg blij mee zijn. Volgend jaar gaan we graag de uitdaging aan.”

In de Eerste Divisie zullen jullie regelmatig verre uitwedstrijden gaan spelen. Hoe zit het met de hoge kosten die verbonden zijn aan landelijk spelen?

“Naast de lange autoritten zijn er allerlei regels die ervoor zorgen dat het komend seizoen een flink stukje duurder zal worden. Zo moet er op dit niveau een extra scheidsrechter in de zaal aanwezig zijn, terwijl er voor het krijgen van gele en rode kaarten boetes van respectievelijk 15 en 30 euro uitgedeeld gaan worden. Daarnaast gaan we natuurlijk extra trainen, wat betekent dat RS de zaal vaker zal moeten huren. Best prijzig dus, maar met de hulp van Erasmus Sport en het binnenhalen van sponsoren ben ik ervan overtuigd dat het ons gaat lukken.” MvS

 

De teamfoto van het eerste van RS. Op de bovenste rij, tweede van links, Felix Verhaar.