Net als vorig seizoen heeft het eerste van Zaalvoetbal Vereniging Rotterdamse Studenten (RS) promotie naar de Eerste Divisie afgedwongen. In een goed gevuld sportgebouw werd woensdagavond de nederlaag van vorige week tegen FC Westland/EventPlaza (Naaldwijk) vakkundig weggepoetst: 5-3.

Na de vier opeenvolgende kampioenschappen van de afgelopen jaren waren de verwachtingen rond het vlaggenschip van RS dit seizoen iets minder hooggespannen. Vorig jaar konden de zaalvoetballers al promoveren naar de op één na hoogste Nederlandse zaalvoetbaldivisie, maar onder meer vanwege het vertrek van sterspeler Thomas Verhaar (hij tekende een contract bij profclub Sparta Rotterdam) besloot de club nog een jaartje in de Topklasse te blijven spelen.

Opnieuw promotie

Dit seizoen herhaalde de blauwzwarte brigade – weliswaar via de nacompetitie – het kunststukje dus, waardoor de uitgestelde promotie er misschien alsnog van komt. Vast staat in elk geval dat landelijk voetballen in de Eerste Divisie, zeg maar de Jupiler League van het zaalvoetbal, de nodige kosten met zich mee zal brengen. Ook vanwege geruchten over een mogelijk vertrek van enkele bepalende spelers is het dus nog even de vraag of de zaalvoetballers komend seizoen wel een stap hogerop wagen, maar op de eigen Facebookpagina is RS in elk geval duidelijk: “Bedankt voor de vele support en tot in de eerste divisie.” MvS