Een student Econometrie is afgelopen vrijdag tijdens een college onwel geworden. Hij is later in het ziekenhuis overleden.

Juri Rosvetov (19) werd onwel tijdens het practicum Lineair Programmeren. Er zijn nog pogingen gedaan door medewerkers van de BHV om hem te reanimeren, maar desondanks is hij in het ziekenhuis overleden.

Medestudente Jovana Milanovic omschrijft Juri als een lieve, rustige en sociale jongen: “Vaak vertelde hij me over zijn grote passie. Hij hield van muziek maken samen met zijn band en de optredens die hij daarmee had”, aldus Jovana.

‘Aardige en serieuze vent’

Docent dr. Emiel Caron van het vak Inleiding Programmeren en de begeleider van de practicumgroep, omschrijft Juri als een aardige en serieuze vent: “Juri had een passie voor programmeren. Hij was altijd goed voorbereid en had netjes zijn wekelijkse opdrachten af. Hij viel op een positieve manier op”.

In het Tinbergengebouw is kamer H11-08 als condoleancekamer ingericht. De uitvaartplechtigheid vindt op vrijdag 15 mei om 11.00 uur plaats in de kapel van begraafplaats Crooswijk, Kerkhoflaan 1 te Rotterdam. Het bestuur van Erasmus School of Economics heeft een In Memoriam voor Juri Rosvetov geplaatst. ES