De uitbaters van de Spar supermarkt op Campus Woudestein zijn in de prijzen gevallen. Het supermarktconcept van ondernemers Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje won de ZO2Z Award, een tweejaarlijkse wedstrijd die wordt uitgereikt door branchevereniging Het Vakcentrum.

Het juryrapport is zeer positief: “Met absolute visie leiden Binneveld en Bestebreurtje drie winkels op high traffic locaties op studentencampussen. Ze hebben een stip aan de horizon gezet.” Volgens de jury onderscheiden de winkels zich met een ‘uniek assortiment, unieke formulekleuren, leuke muziek en super betrokkenheid’ en zijn het ‘de enige supermarkten met alleen zelfscankassa’s.’

De deelnemende supermarkten zijn onder andere beoordeeld op ondernemerschap, duurzaamheid, omgang met de jonge generaties en lokale betrokkenheid. Ook is de tevredenheid onder klant en medewerker onderzocht.

Het ondernemersduo heeft campuswinkels bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, de Universiteit Utrecht en in Rotterdam. Binnenkort komen er twee winkels bij, in Eindhoven en in Delft. ES