EUR, Delft en Leiden stellen minors open voor elkaars studenten

Een minor volgen aan een andere universiteit wordt makkelijker voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft en Universiteit Leiden. De universiteiten gaan plaatsen vrijhouden voor elkaars studenten.

Het is een nieuw voorbeeld van de hechte samenwerking waar de drie universiteiten naar streven. In het verleden ging zelfs het gerucht dat ze zouden fuseren. Veel medewerkers zagen dat niet zitten. De fusie komt er niet, maar de samenwerking wel.

De universiteiten bieden ‘verbredende minors’ aan die geschikt zijn voor studenten van allerlei studierichtingen. Dertig procent van de plaatsen in deze minors wordt gereserveerd voor studenten van de twee andere universiteiten.

Stimuleren en faciliteren

Eerder konden studenten in principe ook een minor aan een andere universiteit volgen, maar in de praktijk bleek het toch lastig. Nu gaan de drie universiteiten de deelname aan elkaars minors “stimuleren en faciliteren”.

De meeste bacheloropleidingen hebben een major-minor structuur, met een minor-ruimte van vijftien tot dertig studiepunten. Rotterdam, Delft en Leiden bieden ook gezamenlijke minors aan. Dit studiejaar ging de eerste van start: responsible innovation.

In EM #08 een groot verhaal over het samenwerkingsverband tussen Leiden, Delft en Rotterdam. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.