Het eerste team van Erasmus Volley is afgelopen zaterdag alsnog kampioen geworden, zonder te hoeven spelen. Concurrent VC Krimpen verloor verrassend de thuiswedstrijd tegen VCN uit Capelle.

Heren 1 promoveert nu naar de derde divisie. Het team had afgelopen donderdag al zijn laatste wedstrijd gespeeld: de competitie werd afgesloten met een 3-1 overwinning op Voleco. Daarna waren de Erasmianen nog wel afhankelijk van de Krimpenaren: als die met 4-0 zouden winnen van Capelle, ging het kampioenschap naar Krimpen aan den IJssel.

Om te zorgen dat VCN het onderste uit de kan zou halen tegen hun concurrent, had het team van Erasmus Volley op de tribune plaatsgenomen. Capelle werd hartstochtelijk aangemoedigd. ‘Het werd een duel vol sfeer, spanning en spektakel’, vertelt speler William Klaver. Het aanmoedigen had het gewenste resultaat: de underdog won met 3-2.

Moment suprême

‘Zelf kon ik er helaas niet bij zijn’, bekent Klaver. ‘Ik moest op dat moment Dames 1 coachen. Maar ik werd voortdurend op de hoogte gehouden via Whatsapp.’  Het moment suprême kwam voor Klaver tussen twee sets door. ‘We waren net van kant aan het wisselen toen ik het bericht kreeg.’

Na de wedstrijd heeft Klaver zijn teamgenoten gauw opgezocht. ‘In ons stamcafé Pardoen in de Oude Haven hebben we het kampioenschap goed gevierd.’ Hoe dat was? ‘Dat kan ik me niet meer zo goed herinneren… We waren ook al vroeg in de middag begonnen met feesten.’

Enorme ontlading

Ook maandagochtend klinkt de stem nog een beetje schor. Klaver: ‘Het is ook een enorme ontlading. Je werkt er ontzettend hard voor, en soms zit het ook even tegen. Maar als het dan toch lukt, dan weet je: hier heb ik het allemaal voor gedaan.’ Dit is weer een enorme opsteker voor de nog jonge volleybalvereniging. ‘Dat zag je ook afgelopen donderdag na de wedstrijd al. Zo’n feestje is heel goed voor het verenigingsgevoel. We promoveren nu weer naar een nog aantrekkelijker niveau. Hopelijk halen we daarmee nog meer volleyballende studenten naar onze club.’ ES (Foto: Noah van Dongen)