Het eerste herenteam van Erasmus Volley won gisteravond met 3-1 van Voleco, maar het  kampioenschap is nog onzeker. Of ze alsnog de titel winnen, beslist de concurrent morgen.

Dit was de laatste competitiewedstrijd voor de Rotterdammers, dus ze hebben het winnen van de titel niet meer in eigen hand. De concurrent uit Krimpen aan den IJssel speelt zaterdag de beslissende wedstrijd. Als VC Krimpen net als Erasmus Volley met drie sets tegen één wint, dan worden de Rotterdammers kampioen. Bij winst met 4-0 gaat de titel naar de Krimpenaren.

Lees ook: ‘Je trekt je sportschoenen aan en begint.’ Het succes van Erasmus Volley

Teveel zenuwen

Vier sets had Erasmus Volley moeten winnen gisteren om meteen kampioen te worden. Al snel bleek dat dat niet ging lukken. “Door zenuwen verloren we de eerste set”, zegt speler William Klaver. “Een domper voor de ploeg, maar gelukkig kregen we veel steun van het publiek. Dat ging tekeer en daardoor hebben we ons teruggevochten in de wedstrijd en de andere drie sets gewonnen.” Volgens Klaver zaten er zeker 150 mensen op de tribune. Spelers van Erasmus Volley, ouders en vrienden, maar ook volleyballers uit de regio en van de club uit Krimpen.

 

Vol van de wedstrijd

Na een nacht met drie uur slaap weet Klaver niet goed hoe hij zich over de wedstrijd moet voelen. “We wonnen uiteindelijk knap, maar we hebben nog niks.” Hij merkte dat spelers en supporters zo vol waren van de avond dat velen lang bleven hangen in de kantine van het sportcentrum. “Iedereen had de behoefte om erover na te praten, want bovenal was het een mooie avond.” Om één uur ’s nachts ging dat nog verder in stamkroeg Pardoen.

Duimen draaien

Klaver noemt het uniek dat het bestuur van Erasmus Sport zoveel promotie en publiek had geregeld. In die mate heeft hij dat nog nooit meegemaakt. “Het smaakt naar meer.” Of het voorbereide kampioensfeest morgen alsnog gehouden kan worden, is duimen draaiend afwachten. De spelers van Heren 1 gaan de beslissende wedstrijd kijken, maar Klaver moet overslaan. Als coach gaat hij mee naar een wedstrijd van Dames 1, en dat gaat voor. LJ (foto’s: Noah van Dongen)