Het theaterstuk De Verleiders – door de bank genomen is overal uitverkocht, maar speciaal voor de Erasmus Universiteit zal een verkorte versie aanstaande vrijdag worden uitgevoerd in de aula.

Acteurs Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, Tom de Ket en George van Houts spelen mee in de gitzwarte komedie over de wereld van geld en het beheer ervan. De acteurs gaan verder dan alleen satire over de Nederlandse bankwereld: onlangs presenteerde Van Houts een burgerinitiatief, waarmee ‘het taboe op het bespreken van geldschepping’ moet worden doorbroken. Al 113.000 mensen ondertekenden het initiatief, wat betekent dat het in de Tweede Kamer moet worden besproken.

Het toneelstuk wordt vrijdag 17 april om 12.30 uur in de aula gespeeld. Na het toneelstuk is er een discussie tussen de acteurs en de zaal, onder leiding van Geert Maarse. Voor de voorstelling zijn nog kaarten te krijgen via de webshop van de Erasmus Universiteit. ES