Bankierstheater van De Verleiders naar Erasmus Universiteit

Het theaterstuk De Verleiders – door de bank genomen is overal uitverkocht, maar speciaal voor de Erasmus Universiteit zal een verkorte versie aanstaande vrijdag worden uitgevoerd in de aula.

Acteurs Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, Tom de Ket en George van Houts spelen mee in de gitzwarte komedie over de wereld van geld en het beheer ervan. De acteurs gaan verder dan alleen satire over de Nederlandse bankwereld: onlangs presenteerde Van Houts een burgerinitiatief, waarmee ‘het taboe op het bespreken van geldschepping’ moet worden doorbroken. Al 113.000 mensen ondertekenden het initiatief, wat betekent dat het in de Tweede Kamer moet worden besproken.

Het toneelstuk wordt vrijdag 17 april om 12.30 uur in de aula gespeeld. Na het toneelstuk is er een discussie tussen de acteurs en de zaal, onder leiding van Geert Maarse. Voor de voorstelling zijn nog kaarten te krijgen via de webshop van de Erasmus Universiteit. ES

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.