Bijna 400 medewerkers en studenten van de Erasmus Universiteit hebben zondag de eer van de universiteit hooggehouden tijdens de Rotterdam Marathon. Tegelijkertijd zamelden ze geld in voor het goede doel: de Erasmus Charity Run leverde ongeveer 14.000 euro op voor het Erasmus Education Fund.

Alle EUR-lopers verzamelden zich bij het Erasmus University College, waar een gezamenlijke warming-up gedaan werd onder leiding van trainer Gerard Jan de Ruiter.

Eerste keer

Nicolette van den Bosch was samen met haar zus Anouk een van de deelnemers aan de 1/4e marathon (iets meer dan 10 kilometer). Voor hen was het de eerste ervaring met een hardloopwedstrijd. “We zijn twee maanden geleden spontaan begonnen met hardlopen”, vertelt Nicolette. “Toen was de Erasmus Charity Run wel een perfect doel. Daar zijn we keihard voor gaan trainen. Twee tot drie keer in de week. Dat begon met drie minuten lopen, één minuutje rusten, en dat hebben we helemaal op kunnen bouwen.”

De race verliep voor Nicolette en Anouk dan ook prima, ‘misschien niet de snelste tijd, maar het ging hartstikke goed. Na zeven of acht kilometer kregen we het wel wat zwaar. We liepen tijdens de race de hele tijd achter elkaar, mijn zus vond het fijner om te volgen. Maar op de Coolsingel zijn we naast elkaar gaan lopen. ” De twee zussen eindigden dan ook met dezelfde tijd, 1:11:59.

‘Het was een mooie dag met stralend weer’, geniet ook mede-organisator Rick Salomé (ESE) na van de race. Zelf liep hij ook de kwart marathon en niet onverdienstelijk: hij was met een tijd van 38:05 de snelste EUR-deelnemer. Bij de dames was Karlijn Schipper, medewerker van de FSW de snelste in 46:40.

Kansarme talenten

Het ingezamelde geld wordt donderdag overhandigd aan het Erasmus Education Fund, een fonds met als doel om kansarme talentvolle jongeren een studiebeurs te verstrekken, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot toekomstige leiders. ES

Top 3 mannen, kwart marathon

Rick Salomé, medewerker ESE  38:05

Quinten Lainert, medewerker FSW 38:50

Ido Segev, medewerker RSM 39:44

Top 3 dames, kwart marathon

Karlijn Schipper, student FSW 46:40

Isabella Hoesch, student Erasmus University College 50:07

Rosalie Dieleman, student ESE 53:06

Hele marathon

Tautvydas Vaicius, student Erasmus MC  3:15:48

Leon Goor, docent ESHCC 3:32:26

Rein Eijlers, student Erasmus MC 3:37:23

Snelste Teams

EFR en WZGH

Alle deelnemers aan de Erasmus Charity Run 2015. Foto: Chris Gozeman