Roeiers David Fox, Floris Von Bonninghausen, Jasper Tissen, Reinier Spillenaar Bilgen en stuurvrouw Kimberly Kamp tikten afgelopen zondag op het Amsterdam-Rijnkanaal in Houten de negende Varsity-overwinning van de Rotterdamse roeivereniging Skadi aan. Het feest na afloop in Rotterdam zorgde voor een verkeersopstopping op de Coolsingel.

Zeshonderd Skadianen stonden zondag langs de kade om de Rotterdamse ploeg door de roeibeproeving heen te slepen en naar de winst te schreeuwen. En dat lukte. Behalve de winst op het koningsnummer viel de vereniging nog eens driedubbel in de prijzen (blikken in roei-jargon) bij dames vier met, lichte heren vier met en de dames twee zonder. Eenmaal terug in Rotterdam werd de Skadiaanse ploeg opgewacht op station Rotterdam Centraal en ging zij een sprookjesachtige overwinningsavond tegemoet.

Aankomst van de winnaars op het Centraal Station. Foto: Skadi

Gouden koetsen en een zee van bier

Aangekomen in Rotterdam werd de ploeg vervoerd in een gouden koets, voortgetrokken door witte paarden, naar de moedervereniging RSC. Door de lange stoet Skadi-sympathisanten was er zelfs even geen autoverkeer mogelijk op de Coolsingel.

De optocht per koets naar de sociëteit van RSC. Foto: Skadi

In de soos van RSC werd de plechtige ceremonie gevolgd door een kroegjool. 150 gedoneerde fusten bier werden opengedraaid en de hele zaal ‘zwom’ in een zee van goudkleurig water.

De kroegjool bij RSC. Foto: Skadi

‘Ik overwoog om te stoppen’

Roeier Reinier Spillenaar Bilgen blikt terug op een mooie avond: “Ik ging pas om zeven uur ’s ochtends naar huis.  Het was een gekkenhuis; het is zo bijzonder wat dit met iedereen doet. Je voelt je echt onsterfelijk als je door zeshonderd zingende Skadianen in Rotterdam verwelkomd wordt. Ik heb een tijdje rondgelopen met een knieblessure en herstellen ging zo traag dat ik serieus overwoog om te stoppen met roeien. Nu kan ik mijn fysiotherapeut wel zoenen van blijdschap!” NB