Fietsen, brommers en motorfietsen, die buiten de daarvoor aangewezen parkeergebieden worden neergezet, krijgen een extra slot van de beveiliging van de Erasmus Universiteit. Het laten verwijderen van het slot gaat je 7,50 euro kosten.

Vorig jaar plaatsten de beveiligers ook al sloten op verkeerd geparkeerde fietsen. Later werden er alleen nog waarschuwingen gegeven aan medewerkers en studenten. Maar omdat het probleem nog steeds bestaat, komen de sloten nu weer terug. Ze hangen al klaar aan een hekje langs de Instituutlaan.

Jelle Jager, het hoofd van de EUR-beveiliging, legt uit dat het waarschuwen alleen niet tot een verbetering heeft geleid. Vandaar dat hij nu weer overstapt op de vorige, duurdere methode. Volgens Jager zullen er borden worden geplaatst om de campusbewoners te waarschuwen voor de nieuwe maatregel. Om het slot te laten verwijderen, moet je 7,50 euro betalen bij het beveiligingskantoortje in het W-gebouw.

 

Jager zegt zich vooral te gaan richten op de gebieden waar de problemen het grootst zijn, ‘vooral in het lager liggende deel van de campus’. Voor hen die moeilijk een geschikt parkeerplekje kunnen vinden, raadt hij de fietsenstalling bij de tennisbanen aan, of de ondergrondse stalling bij het C-gebouw (Thiel). HK