Het was afgelopen donderdag weer tijd voor een nieuwe editie van de populaire Open Mic Nights van SG Erasmus. In het Erasmus Paviljoen zou er oorspronkelijk alleen ruimte zijn voor klassieke optredens, maar dat thema werd op het laatste moment losgelaten.

“We hadden gewoon niet genoeg deelnemers die klassiek konden. Daarom hebben we ervoor gekozen om er weer een vrije avond van te maken,” zei gastvrouw Astrid van Driel.

Voor mensen die vaker naar dit soort avonden gaan, wanre de meeste artiesten bekende gezichten. Onder hen ook de winnaar van de singer-songwriterwedstrijd Henry Sung (vierdejaars bij IBCoM) en gitaarvirtuoos Patrick Sondak (Business Administration).

De avond begon met een optreden van gitarist Machiel Scholten. Het podium stond dit keer in de zithoek van het Erasmus Paviljoen, en dat bleek een goed passende locatie. De sfeer was veel intiemer dan op het grote podium in de zaal.

Foto: Arie Kers

Toch nog klassiek

Ondanks de themaverandering zaten er toch klassieke elementen in het programma. Componisten als Bach, Beethoven en Chopin bleken populair, vooral onder de artiesten die gebruik maakten van de aanwezige piano.

Niet dat alle studenten de eigentijdse componisten negeerden: “Ik speelde Nuvole Bianche, van Ludovico Einaudi. Hij is een van mijn favoriete levende componisten!” riep de Moldavische IBA-student Christian Cerneanu uit. Dhruv Bhan, een vaste gast bij muziekavonden van SG Erasmus, deed ook iets eigentijds, al was het van een totaal andere orde: “Ik speelde samen met Patrick Sondak een liedje van de Swedish House Mafia.”

Het toegestroomde publiek, dat trouw bleef kijken tot het einde van de avond, had veel applaus over voor de muzikanten en zong af en toe zelfs even mee.

Pizzabezorger

De enige wanklank van de avond kwam van een pizzabezorger. Die probeerde met een bijna even harde stem als de zangers de besteller te achterhalen, maar dat lukte hem niet. Het maakte het publiek weinig aan, die rond een uur of tien een aangename avond in het Paviljoen achter zich liet. ET 

Foto: Arie Kers.