De nijlgans op het balkon van Collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr heeft zes jongen gekregen. Opgroeien op deze chique locatie is echter geen optie.

Zes gezonde kuikens heeft ‘Ans de gans’ ter wereld gebracht. Jammer, dat de plaats waarop ze dat deed – het balkon op de tweede verdieping van het Erasmus-gebouw – verre van geschikt is voor de kuikens: voedsel is er nauwelijks en zwemwater is er ook niet voorhanden.

Vijver

Naar het schijnt heeft de Secretaris van de universiteit, Ton van der Pijl, eenmalig het zestal eigenhandig naar de vijver gebracht, maar dat was – vanzelfsprekend – geen ideale oplossing, en ook zeker geen structurele.

Dierenambulance

Vandaar dat de universiteitstop heeft besloten de kuikens – hopelijk met moeders – te laten evacueren. De dierenambulance bracht de jonge telgen uit het ganzengezin dinsdag naar de Vogelklas Karel Schot, een opvang voor vogels in Rotterdam. Die laat weten dat het gezin ‘in goede orde is ontvangen’. GvdE