Bij de expositie Guilty Rotterdam staan de schijnwerpers op geneugten die je liever voor je houdt. Verslavingen, seks, snacks en al het andere waar je moeilijk ‘nee’ tegen kunt zeggen.

Dit kunstevenement is georganiseerd door ACE>Expo Committee, een groep internationale studenten van de Erasmus School of History Culture and Communication. Voor hen is Guilty Rotterdam een manier om ervaring te krijgen in de kunstwereld en ondernemerschap te vergroten, voor bezoekers een mogelijkheid om te genieten van visuele kunst, installaties, film en live muziek.

In totaal zijn er acht verschillende werken te zien in galerie Post Office in Rotterdam-Noord. De Russische IBCoM-studente Anya Subich (21) maakte een video-installatie voor de tentoonstelling. “Mijn idee voor de expositie ontstond toen ik de vuilniszak buitenzette. Ik fantaseerde over duiken in een vuilniscontainer en dat je vervolgens een reis maakt naar een andere wereld. Het doet denken aan Alice in Wonderland, maar dan in de metropool Rotterdam. In Rusland hebben we minder voorzieningen en soms voel ik me schuldig als ik hier bijvoorbeeld in de Markthal of Albert Heijn sta: alles draait hier om vormgeving en design. Het voelt voor mij soms een beetje kunstmatig; dat vind ik stiekem fascinerend.” NB