Philosophy Ground organiseert woensdag om 17.00 uur, tijdens de landelijke actiedag, een openbare lezing in de C-hal. Socioloog Willem Schinkel spreekt over de publieke taak van universiteiten.

Schinkel was donderdagavond ook al in het Maagdenhuis, daar betuigde hij zijn steun aan de studenten die de discussie aangaan over de rol van de universiteit. De uitdaging is, volgens Schinkel, om tot een concept van de universiteit in relatie tot haar publiek te komen. Hij was ook kritisch op de studenten. Hun roep om autonomie en democratie gaat volgens hem voorbij aan waar het echt om gaat, namelijk het herdefiniëren van de publieke rol van de universiteit.

Wat Schinkel morgen precies zal vertellen, weet hij nog niet, zo laat hij telefonisch weten. Maar het zal een vergelijkbaar pleidooi zijn als in het Maagdenhuis. Ook het College van Bestuur zal woensdag aanwezig zijn bij de lezing. TF

Lees ook: Studenten organiseren zich voor behoud Filosofie